Schweiziska Logitech har på senare tid utökat sitt sortiment bland spelinriktade tillbehör för den professionella spelaren såväl som för hemmasittaren. Fokus för samtliga produkter är bra prestanda med god kvalitet, oavsett segment. Nu visar bolaget upp senaste tangentbordet G413 Carbon som följer tidigare inriktning.

Logitech G413 Carbon är ett minimalistiskt tangentbord med en aluminiumtopp samt bolagets egna Romer G-brytare, som är utvecklade ihop med välkända Omron. Aktiveringspunkten är 1,5 millimeter ställt mot traditionella 2 millimeter. Utöver det är brytarna certifierade till 70 miljoner nedtryckningar, och sägs ha betydligt lägre fördröjning jämfört med konkurrenterna.

Modellen finns tillgänglig i två olika färger, svart och vitt, där skillnaden endast är färgen på bakgrundsbelysningen. Den svarta modellen kommer med röd bakgrundsbelysning, medan den vita har en temaenlig vit färgsättning. Samtliga innehåller även 12 extra tangenter med skålad form för enklare igenkänning.

Slutligen är tangentbordet utrustat med kabelkanaler på undersidan för smidigare dragning av exempelvis hörlurskabeln. På den övre kanten hittas en USB 2.0-port som kan användas för inkoppling av spelmöss eller ladda mobila enheter.

Tangentbordet G413 Carbon lanserar omgående och väntas nå svenska butiker nästa vecka, med ett rekommenderat pris på 99,99 USD och siktar på tusenlappen inklusive moms för den svenska marknaden.