AOC Agon AG352UCG

Specifikationer: AOC Agon AG352UCG

AG352QCG_officiell_fram.jpg
aoc_ag352ucg_officiell_fram_sned.jpg
aoc_ag352ucg_officiell_baksida.jpg
aoc_ag352ucg_officiell_baksida_LED.jpg
aoc_ag352ucg_officiell_sida.jpg

Egenskap

Värde

Storlek och format

35 tum (21:9)

Upplösning

3 440 × 1 440 px

Paneltyp

MVA, 8-bitar

Ljuskälla

W-LED

Reflexfilter

Matt

Kontrastförhållande

2 000:1

Specificerad ljusstyrka

300 cd/m2

Faktisk ljusstyrka

28 – 350 cd/m2 (flimmerfri)

Uppdateringsfrekvens

100 Hz

Adaptiv synk

G-Sync 30 – 100 Hz

Eftersläpsreducering:

Nej

Responstid

4 ms (GtG)

Betraktningsvinklar

178°/178°

Inbyggda högtalare

Stereo

Anslutningar

1 st. Displayport
1 st. HDMI (max 60 Hz)
1 st. 3,5 mm ljud ut
1 st. 3,5 mm mic in
1 st. 3,5 mm hörlur
2 st. USB 3.0 (hub)

Strömförbrukning

Max: 70 W
Typisk: Ej specat
Stand-by: 0,5 W
Energiklass: C

Mått, enbart skärm (B×H×D)

847 × 562 × 65 mm

Skärmfot

Djup: ca 266 mm
Höjdjustering: ca 12 cm
Maximal höjd: ca 49 – 61 cm
Horisontell rotation: ±30°
Vertikal vinkel/tilt: ca -5° – +30°
Pivot: nej

VESA-fäste

100 × 100

Vikt inkl. stativ

12 kg

Tillverkargaranti

3 år

Lägsta pris

Den böjda panelen hos AG352UCG sitter på ett robust stativ. I bottenläge lyfts skärmen cirka decimetern från bordet och i mitten där joystickknappen sitter är det nio centimeter till godo. På höjden tar skärmen nästan 49 cm i lägsta läget och stativet tillåter ytterligare 12 centimeter högre placering. Fötterna på stativet kommer att blockera ett normalstort tangentbord vilket är värt att tänka på för dig som behöver disponera bordsyta.

aoc_ag352ucg_das_fot.jpg

Foten tar plats på djupet, nästan 27 cm, och du får inte in ett normalstort tangentbord mellan framfötterna.

Stativet är ganska rejält och vrider sig i alla led utom till högkant. Hela ekipaget tar en del plats där bakre foten hamnar nästan 15 centimeter bakom skärmen. Det finns en handtag inbyggt men skärmen är dock tung och inte det minsta balanserad. Lyfter man AG352UCG i handtaget är den framtung och kanske smäller till dig eller dundrar in i väggen.

Skruvhålen ej justerade

Trots ett kraftigt stativ av en robustare sort har vi en del kritik som vi återupprepar från tidigare AOC-tester. Det finns en VESA 100-fattning och i denna sätter du det medföljande stativet och skruvar i fyra stycken skruvar.

aoc_ag352ucg_screwed.jpg

Skruvhålen är dock inte helt justerade och det enda sättet är att skruva in dem lite snett, med följden att de bara når in halvvägs. Hårda tag med mejseln sliter endast på skallarna. Skärmen satt därför inte ordentligt fast men höll sig ändå kvar på stativet under hela testperioden.

Baksidan och undersidan är försedd med lysdioder och kan tändas upp i tre färger – röd, grön och blå och inget annat än just dessa tre färger. Funktionen är avstängd från början. Som extra bonus finns även en infällbar hörlurshängare på höger sida, en detalj många tror är en Wifi-antenn. Men nej, det är inte mer komplicerat än en bit plast och en skruv.

Displayport för G-Sync och 100 Hz

Anslutningarna är typiska för G-Sync-skärmar då G-Sync-modulen som driver skärmen är begränsad i sin förmåga att hantera olika anslutningar. Det är Displayport som gäller för att nå 100 Hz och för att använda G-Sync. Sedan finns det också en strypt HDMI-anslutning som når till 60 Hz. Har du behov av att ansluta flera källor och använda 100 Hz-kapaciteten på dessa är i dagsläget många G-Sync-skärmar helt enkelt olämpliga.

aoc_ag352ucg_underside.jpg

Detta är skärmen sedd underifrån med framsidan riktad uppåt i bild. Här syns också den joystickknapp som styr meny och strömbrytare.

Här finns inte så mycket att orda om. G-Sync fungerar som väntat och arbetar inom intervallet 30 till 100 Hz. Det beter sig som väntat och en godtycklig Displayport-kabel ur den allmänna högen räckte för att synkronisera. I vanlig ordning behöver du ställa skärmen i 100 Hz på egen hand i Windows. Rakt upp och ned ur kartong börjar det på 60 Hz.

aoc_ag352ucg_trafo.jpg

Extern strömförsörjning till AG352UCG med cirkamåtten om 18 × 7,5 × 3,5 cm

Ifall G-Sync och adaptiv synkronisering mot förmodan är en nyhet för dig som läsare går vi igenom funktionen i Bildskärmsguiden.

Extra anslutningar finns för ljud in och ut, hörlur, mikrofon samt en tvåportars USB 3.0-hubb. Allt sitter en bit upp på baksidan av skärmen riktade nedåt, vilket gör att sladdar och kontakter blir ganska enkla att dölja.

Den enda knappen

AOC har valt bort alla knappsatser och istället ersatt det med en joystickknapp på underkanten. Trycker du in knappen fungerar den som en strömbrytare. Drar du den mot dig kommer du åt volymkontrollen. Åt vänster och du växlar anslutning. Åt höger och du plockar fram skärmens meny.

aoc_ag352ucg_meny.jpg

Med menyn framme fungerar höger som ”enter” och vänster som ”back”, alltså bakåt i menyer. Lite förvirrande i början då de joystickknappar vi träffat på tidigare brukar använder ett tryck på knappen som ”enter” för att aktivera och bekräfta ändringar. Vid flera tillfällen kickade muskelminnet in och vi stängde istället av skärmen.