Medföljande mjukvara

MSI 1080 Ti Gaming X Gaming App.png

MSI har precis samma mjukvara som för moderkortet jag skrev ett test av för drygt en månad sedan. Gaming APP är ett simplistiskt men effektivt verktyg för att styra de funktioner som kortet har. Genom att trycka på "OC Mode" aktiveras de högsta klockfrekvenserna som kortet har förinställt.

Kortet har tre lägen för klockfrekvenser – Silent Mode, Gaming Mode och OC Mode. Det enda som egentligen ändras är klockfrekvenserna och eftersom kortet är så tyst även överklockat ser jag inte riktigt poängen. Det skiljer nämligen väldigt lite mellan dessa tre lägen när det kommer till klockfrekvenser.

MSI 1080 Ti Gaming X Gaming App2.png

Här går det också att inaktivera den passiva driften helt med knappen som ser ut som en snöflinga. För att kunna styra fläkten från ett annat program, exempelvis MSI Afterburner, behövde jag kryssa ur inställningen "Gaming APP will overwrite the VGA fan control function".

MSI 1080 Ti Gaming X Gaming App LED1.png
MSI 1080 Ti Gaming X Gaming App LED2.png

LED-styrningen är enkel och användarvänlig, även om det inte finns speciellt mycket att styra genom programmet.

MSI 1080 Ti Gaming X Dator 2.JPG

RGB-belysningen lämnar en hel del att önska då enbart MSI-loggan på sidan av kortet har RGB. Fartränderna runt den högra fläkten på kylaren lyser enbart rött vilket gör att RGB-belysning känns ogenomtänkt och onödigt.