Slutsats och Sammanfattning

Med sin prislapp på strax under 1 700 kronor är MSI X370 SLI Plus ett av de billigare X370-moderkorten men samtidigt rejält dyrare än modeller från det blå lagets motsvarighet Z270. Det man dock inte får glömma är att Ryzen positionerar sig mellan Z270 och X99 i processorprestanda., där X99 ligger en bit upp i priserna mot X370.

När det kommer till Z270-moderkort med liknande funktionalitet, SLI-stöd och liknande visar en snabb undersökning att X370 ligger på ungefär samma prislapp. För den som inte är intresserad av SLI kan denne med fördel kliva ner på B350-styrkretsen istället och behålla överklockningsstödet.

MSI X370 SLI PLUS PHOTO08.jpg

Strömförsörjningen är rejäl men jag tycker att avsaknaden av en lättillgänglig Clear CMOS-knapp är en stor miss. Tillsammans med den långa uppstartstiden och att moderkortet nollställer felaktiga överklockningar först efter fem uppstartsförsök innebär det lång väntan mellan varje misslyckad överklockning.

Köper du en 1600X eller 1500X och bara kör ett grafikkort kanske du skall titta på B350 som fortfarande stödjer överklockning men skalar ner på möjligheterna för flera grafikkort till endast tvåvägs Crossfire.

Allt som allt har vi alla olika ändamål. Egentligen är den enda svaga punkten för mig personligen bara uppstartstiden. Dessvärre gör det att moderkortet faller i mitt tycke precis på mållinjen. Om man inte använder sig av ett ljudkort eller USB-kopplat headset bör man kanske titta på en modell med häftigare ljudkort.

Jag saknar dock inga direkta funktioner förutom de tidigare nämnda, man får fundera på vad man söker om man tittar på ett dyrare moderkort och varför det skulle vara värt att gå upp en peng.

Fördelar

  • Rejäl strömförsörjning och bra fläktstyrning

  • Relativt stilrent utan utstickande färger eller blinkande lampor

  • Priset

  • SLI- och Crossfire-stöd

Nackdelar

  • Saknar lättillgänglig Clear CMOS-knapp

  • Lång uppstartstid

  • Begränsade överklockningsparametrar

  • Lite tråkigt ljudkort

Lägsta pris vid publicering: 1 649 kronor