Sammanfattning

Då är tiden kommen för ett försök att sammanfatta mina intryck av Enthoo Evolv mATX Tempered Glass – en större utmaning än jag räknat med, visade det sig.

Kvalitetskänslan är hög och bygglädjen stor. Slutresultatet kan bli extremt snyggt om komponenter väljs med omsorg och att energi läggs på monteringen. Luckorna på sidorna är väldigt praktiska för att snabbt komma in i chassit – om det finns gott om utrymme runtomkring. Vid mer omfattande ingrepp i datorn är däremot en klassisk sidopanel oftast smidigare.

evolv-matx-tg-side-view.jpg

Den som vill bygga ett fräsigt vattenkylt system kan absolut överväga Enthoo Evolv mATX TG. Vi lär få se det skina i sådana sammanhang framöver. Jag som är relativt färsk inom vattenkylning tror att det kan vara bra att ha lite erfarenhet av det först, så det finns erfarenhet av att försöka få in pump, reservoar, radiator och slang i ett utrymme som kräver eftertanke och planering.

Oavsett om vattenkylning står på menyn eller ej menar jag att Evolv mATX Tempered Glass är ett chassi som förtjänar att husera ett snyggt och genomtänkt system. Mekaniska hårddiskar hör i mina ögon inte hemma i det här chassit, och saker som modulärt nätaggregat och sleevade kablar (gärna snyggare än EVGA:s ...) ser jag som självklarheter. Tysta komponenter rekommenderas om datorn ska användas, då chassit inte hjälper till på den punkten.

En vanlig gamer som bara vill bygga en schysst dator bör nog kolla på ett enklare och billigare alternativ, men till entusiasten som planerar ett stilfullt bygge med en tanke bakom, och är beredd att lägga energi och pengar på det estetiska, kan jag bara säga: Kör hårt, det här är rätt chassi för dig!

Fördelar

  • Snyggt och högkvalitativt

  • Genomtänkt interiör

  • Utmärkta medföljande fläktar

  • Bra medföljande belysning

  • Prisvärt

Nackdelar

  • Svårt att flytta

  • Besvärliga sidopaneler i vissa scenarier

  • En smula stort för Micro ATX

Pris vid publicering: 1 390 kronor
Lägsta pris:

Slutligen måste jag rikta ett varmt tack till Laine, som hjälpte mig skaffa en kamera och ett objektiv. Utan honom hade den här recensionen inte blivit mycket att hänga i granen.