Tidigare under året presenterades de första tekniska detaljerna kring Microsofts kommande spelkonsol Project Scorpio. Detta gjordes via Digital Foundry, vilka fick en exklusiv första titt på spelkonsolen.

Nu går de ut med ytterligare information och rapporterar att spelkonsolen blir den första som får stöd för AMD:s adaptiva synkroniseringsteknik Freesync. Spelkonsolen får även stöd för den nyligen fastställda HDMI 2.1-standarden, där en av stora nyheterna är adaptiv bildsynkronisering för just spelkonsoler.

Detta kommer dock kräva en TV-apparat med stöd för HDMI 2.1-standarden, något som ännu inte finns tillgängligt på marknaden. Enligt organisationen HDMI Forum lanseras standarden skarpt under årets andra kvartal, men när produkter som använder denna börjar dyka upp är ännu inte känt.

Project Scorpio är Microsofts motsvarighet till Sonys Playstation 4 Pro och kommer utrustad med en åttakärnig Jaguar-baserad processor från AMD samt en grafikdel med en teoretisk beräkningskraft på 6 TFLOPS. Detta ska göra det möjligt för konsolen att köra spel i "äkta" 4K-upplösning.

Den nya spelkonsolen väntas lanseras lagom till julhandeln 2017, men något pris eller exakt lanseringsdatum är ännu inte tillkännagivet. Microsoft väntas gå ut med mer uppgifter kring detta under E3-mässan som går av stapeln i juni.