Sedan början av året har teknikföretagen Apple och Qualcomm varit i en rättstvist med varandra, där Apple stämde processortillverkaren för uteblivna betalningar och orimligt dyra patent.

Nu har Qualcomm lämnat in en egen stämningsansökan mot Apple vilken bland annat menar att telefontillverkaren medvetet sett till att modeller med Qualcomms kretsar presterar sämre än de med Intels motsvarigheter. När dessa skillnader upptäckts ska Apple också ha dementerat detta och menat att de båda kretsarna presterar likvärdigt.

Apple ska även ha tvingat Qualcomm att hålla tyst om detta och förhindrat företaget från att gå ut med information. På grund av detta har Qualcomm inte kunnat göra några egna jämförelser för att visa att deras kretsar presterar bättre.

Qualcomms stämningsansökan är ett svar på den som Apple lämnade in tidigare under året och kräver företaget på skadestånd för att ha brutit mot avtal de ingått. De vill även att Apple ska sluta lägga sig i när det kommer till avtal mellan de som tillverkar Iphone- och Ipad-komponenter och de som tillverkar enheterna.