För cirka fem år sedan gick elektronikkedjan Expert i konkurs där hela den svenska verksamheten inklusive samtliga butiker försvann från marknaden. Anledningen sades då vara dålig lönsamhet och att företaget drogs med stora skulder de inte kunde betala.

Nu kommer kedjan tillbaka till den svenska marknaden, men under ett nytt namn. Denna gång är det varumärket Power, vilket nu lanseras i och med starten av företagets webbshop. Enligt Sverigechefen Robert van Toor är ambitionen att utmana de stora aktörerna med konkurrenskraftiga priser.

Till en början kommer Power satsa på webbshoppen och bygga ut denna med större utbud och smidiga leverans- och betalningssätt. Planen är att öppna minst en fysisk butik under 2017 och på lång sikt totalt 35 stycken i hela landet.

Det har tidigare talats om att Expert skulle ta över Media Markts verksamhet, då de uppgavs vara på väg att överge den svenska marknaden. Detta förnekades dock kort därefter av företagets VD som menade att diskussioner om detta pågått länge men aldrig mynnat ut i något.