Kontinuerliga uppdateringar av drivrutiner är ett vanligt förekommande fenomen för AMD- och Nvidia-användare. Ofta kommer dessa i samband med större spellanseringar, där de båda tillverkarna passar på att implementera optimeringar och åtgärda buggar.

Nu uppdaterar AMD sina drivrutiner återigen och denna gång ligger fokus på virtuell verklighet, med stöd för tekniker i Oculus Rift och HTC Vive. För den förstnämnda handlar det om stöd för Asynchronous Spacewarp (ASW) för grafikkort i Radeon R9 Fury-, Radeon 390- och Radeon 290-serien.

Syftet med ASW är att ge en bättre spelupplevelse genom att bland annat skapa syntetiska bildrutor, vilket ska bidrar till mjukare övergångar. För Radeon RX 480 och Radeon RX 470-användare implementeras stöd för Steam VR Asynchronous Reprojection, vilken fungerar likt ASW men för HTC Vive.

De nya drivrutinerna gör det även möjligt att aktivera Displayport 1.4-läge för Polaris-baserade grafikkort. Detta gör det möjligt att 8K-upplösning i 30 Hz över en kabel eller samma upplösning i 60 Hz över två. Version 17.4.1 av Crimson Relive finns tillgänglig nu och går i vanlig ordning att ladda ned direkt via mjukvaran eller AMD:s webbplats.