Asus har under sin tid skapat ett par unika grafikkort där prestandan står ut över de resterande från samma generation. Bland dessa finns Geforce GTX 295 MARS och uppföljaren ROG Mars II, där båda har besökt SweClockers testlabb. Bolaget lägger till en till räkningen med Geforce GTX 1080 Ti ROG Poseidon, vilken kommer med kombinerad vatten- och luftkylare.

Vid första anblick ser kylaren ut som en vanlig sådan ur ROG-serien, med två fläktar för att kyla flänsarna undertill. Dessa är i sin tur är kopplade till ett vattenblock som kyler både grafikdelen och VRM. Strömfaserna har också fått traditionella värmeledningsrör för att hålla temperaturerna nere.

Utöver extra kylningsmöjligheter finns det även RGB-belysning på täckplåten som lyser upp ROG-logotypen. På sidan av kortet finns en RGB-panel, återigen med ROG-logotypen, som när denna är aktiv skapar en evighetsspegel (eng. Infinity Mirror). Kortet är även bestyckad med Fanconnect 2, vilken möjliggör styrning av chassifläktar beroende på temperatur.

Asus Geforce GTX 1080 Ti ROG Poseidon är ännu inte klart för konsumenter då saker som klockfrekvenser inte är helt spikade i dagsläget. Samma gäller även för pris och tillgänglighet, men bolaget siktar att få ut kortet i handel till slutet av andra kvartalet.

Källa: Kitguru