Sammanfattning

Razer har på senaste åren tryckt hårt sina egenutvecklade brytare ihop med kinesiska Kailh. De senaste brytarna från det amerikanska bolaget kombinerar egenskaperna från vanliga mekaniska och membranbrytare till ett paket. Razer är inte de första att prova på konceptet, men har lyckats väldigt bra.

Razer_Ornata-13.jpg

Fällan som många tillverkare kan åka på med att experimentera med brytare, specifikt membran i det här fallet, är att få en svampig känsla, något som sällan går hem bland spelentusiaster. Razer har lyckats få en bra blandning mellan membran och mekanisk känsla, även om undertecknad inte uppskattar brytare med klick och gärna hade sett andra alternativ.

Medföljande i paketet är även ett separat handlovsstöd vilken fästes med hjälp av magneter. Något som står ut över det vanliga är den vadderade ytan vilken gör det väldigt behagligt under längre tider. En nackdel kan vara att den under sommaren kan bli varm då den är klädd i läder, eller ett material som påminner om detta.

Sammanfattningsvis är Razer Ornata Chroma ett trevligt tangentbord med utmärkt komfort tack vare det väldigt bekväma handlovsstödet. Så länge din omgivning klarar av ett högljutt tangentbord är det värt att kika på Razer Ornata Chroma vid nästa inköp av ett speltangentbord.

Razer Ornata Chroma erbjuder omväxling på en enformig marknad till ett konkurrenskraftigt pris.

Fördelar

  • God byggkvalitet

  • Utmärkt handlovsstöd

  • Konkurrenskraftigt pris

  • Bra brytare

Nackdelar

  • Razer Synapse

  • Begränsat utbud av brytare

Pris vid publicering: 1 090 kronor
Lägsta pris: