Mjukvara

Mjukvaran som används är återigen Razer Synapse, som redaktionen har tagit del av under flertal tillfällen. Inga större skillnader har hänt med mjukvaran på en längre tid nu, vilken även betyder att kravet på ett konto fortfarande finns kvar.

Vanligtvis behöver mjukvaran internetuppkoppling för att fungera, men den finns även möjlighet att använda vad bolaget kallar Tournament Drivers för att använda Synapse utan nätverksuppkoppling.

Ornata_Synapse_custom.jpg

Första rutan som användaren möter lägger fokus på individuella knappar och dess funktioner. Varje enskild tangent kan programmeras om för att tjäna ett annat syfte som att starta ett program, Windows-kortkommando eller mediafunktion.

Ornata_synapse_lighting.jpg

Justeringen av bakgrundsbelysningen är densamma som tidigare modeller. Förprogrammerat finns en del effekter att ta del av, med val av färger för vissa av dessa. Vidare finns även möjligheten att skapa egna mönster och utformningar med Choma Configurator.

Ornata_synapse_macro.jpg

Att spel in ett makro fungerar även det på samma sätt som tidigare. Skapa en profil och tryck på inspelningsknappen för att komma igång. Inmatningarna går även att justera i efterhand om någon komplettering skulle behövas.

Ornata_synapse_chroma.jpg

Razer fortsätter med funktionen Chroma Apps, vilken möjliggör bakgrundsbelysning som reagerar beroende på vad som händer i spel. I dagsläget är det ett begränsat antal spel som stödjer funktionen, där endast de mest populära spelen är kompatibla med Chroma Apps.

[slide][/slide]

Ornata_synapse_heatmap.jpg

[slide][/slide]

Ornata_synapse_stats.jpg

Sist men inte minst är analyseringsverktyget som läser av vilka knappar som används mest, och hur musen rör sig på skärmen. Denna funktion är för de riktigt inbitna som vill analysera sin spelstil i jakten på förbättringar.