Razer Ornata Chroma

Razer_Ornata-1.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Razer

Modell

Ornata Chroma

Brytare

Mecha-Membrane

Anslutningar

1 st. USB 2.0

Dimensioner (BxHxD)

463 x 154 x 31 mm

Vikt

950 gram

Pris

Bortsett från spelmöss är tangentbord något som amerikanska Razer haft i sin produktportfölj under en lång tid. Första modellen såg dagens ljus redan 2006 i och med lanseringen av Tarantula, utrustad med membranbrytare.

Razer_Ornata-3.jpg
Razer_sistabildfan-1.jpg

Nu, 11 år senare, återvänder Razer till membranbrytarna med hybridbrytarna Mecha-Membrane. Målet med nya brytarna är att erbjuda ett mjukare anslag med en taktil känsla och på så sätt kombinera det bästa från två världar, enligt Razer.

Razer_Ornata-5.jpg

De nya brytarna har även lägre färdavstånd mot traditionella mekaniska brytarna, vilken även möjliggör tangenter i lägre profil än vanligt. Beläggningen på varje tangent har en matt yta, som ackompanjeras med ett vanligt typsnitt utan några rymdskeppsliknande former.

Razer_Ornata-6.jpg
Razer_Ornata-7.jpg
Razer_Ornata-8.jpg

Flertalet av F-knapparna agerar även mediaknappar eller övriga funktioner. Dessa handlar bland annat om snabbknapp för makroinspelning, aktivering av Game Mode samt ändra ljusstyrkan på tangentbordets bakgrundsbelysning. På högerkanten finns en panel som indikerar vad som är aktivt genom att lysa upp respektive symbol.

Razer_Ornata-9.jpg
Razer_Ornata-10.jpg

Brytarna som används är Razers egna Mecha-Membrane, vilka är en blandning av vanliga mekaniska brytare och membran-brytare. Kombinationen ger ett mjukare nedslag med ett distinkt klick vid aktiveringspunkten. Brytarna känns något "svampiga", vilket dock dämpas en aning av brytarnas taktila egenskap.

Razer_Ornata-11.jpg
Razer_Ornata-12.jpg
Razer_Ornata-13.jpg

Givetvis har tangentbordet även bakgrundsbelysning i regnbågens alla färger som appliceras på varje individuell tangent. Under tangenterna finns en platta som förstärker effekten av belysningen, vilken samtidigt gör det rörigt om en tangent har en annan färg ställt mot resterande.

Razer_Ornata-2.jpg

Med kartongen öppnad syns tangentbordet och täcks av ett passformat plastlock. Med i paketet finns självfallet handlovsstödet, en snabbstartsguide och en välkomsttext i traditionell Razer-grön färg.