När Microsoft under förra året tillkännagav nästa stora uppdatering till Windows 10 meddelade de att den får namnet Creators Update. Fokus ligger på skapande och så kallad mixed reality med VR-headset från tillverkare såsom Lenovo och Acer. Lanseringsdatumet har länge varit höljt i dunkel men nu avslöjar Microsoft att uppdateringen släpps inom kort.

I ett inlägg på företagets blogg meddelar de nu att datumet för uppdateringen blir den 11 april i år. En av nyheterna i uppdateringen är Paint3D, en ny version av ritprogrammet Paint med tillagt stöd för 3D-objekt.

Creators Update introducerar även Game Mode, vilket ska optimera operativsystemet för att ge en bättre spelupplevelse när detta är aktiverat. Bland annat ska den hindra applikationer som körs i bakgrunden från att använda mer resurser än nödvändigt, något som ska leda till förbättringar såsom stabilare bilduppdatering.

Microsofts mixed reality-satsning är också en stor del av uppdateringen och de menar att ett stort antal utvecklare redan arbetar på innehåll för detta. Detta kommer dock kräva de Windows Mixed Reality-headsets som ska släppas senare i år, där bland annat Asus och Dell gör egna versioner.

Windows 10 Creators Update kommer börja rullas ut till användarna med start den 11 april.