Hårdvaruföretaget Razer är troligen mest kända för kringutrustning såsom möss och tangentbord men har på senare tid breddat sitt sortiment, bland annat med den bärbara speldatorn Blade Pro. Under förra året förvärvade även Razer ljudföretaget THX vilka arbetar med certifiering av ljudutrustning.

Företaget lanserar nu en ny version av Blade Pro med uppdaterade komponenter. Datorn blir även den första bärbara att bestyckas med THX-certifiering både för ljud och bild, vilket för det sistnämnda innebär tester och kalibrering av panelens färgåtergivning.

I övrigt har processorn uppgraderats från en fyrkärnig Intel Core i7-6700HQ till en Core i7-7820HK ur Kaby Lake-familjen. Primärminnesmängden stannar kvar på 32 GB men körs i den något högre hastigheten 2 667 MHz. I övrigt är specifikationerna desamma som för den tidigare modellen, med upp till 2 TB SSD-lagring och ett Geforce GTX 1080.

Razer Blade Pro V2 lanseras någon gång under april månad till ett rekommenderat pris på 4 500 euro, motsvarande cirka 43 000 kronor.