Sammanfattning

Acer lyckas väl med ET430K som en stor allroundskärm för 4K UHD. Produkten är lite anonym i ett småtråkigt plastutförande. Nästan vitvaruklass på det hela. Ett ganska gungigt stativ och besvärlig placering av kontakterna bättrar inte på intrycket och det finns inte heller någonting extra som får den att sticka ut. Om vi inte räknar med högtalarna som låter oväntat bra.

acer_et430k_produkt_matsal_x2.jpg

Vad som gör att Acer ET430K är en bra skärm är allt det som finns på rätt plats, såsom att bild- och färgkvalitet från den 43 tum stora IPS-panelen håller hög kvalitet. Det finns också gott om anslutningar för att köra 4K och 60 Hz och just rollen som stor bildskärm lyckas den fylla utan problem.

Någon gamingskärm är det förstås inte och som vi varit inne på tidigare krävs det rätt kraftfulla komponenter för att driva runt moderna spel i 4K-upplösning. Samtidigt finns det, utöver det uppenbara med att fylla alla pixlar, heller inget hos ET430K som gör den olämplig för spel.

Skulle du ha krämen under huven, likt det GTX Titan (Pascal) vi delvis körde med, går det ändå att spela loss ordentligt. Vettig skalning i skärmen gör också ett fungerande jobb med spelande i mindre pixelmatriser som drivs av mindre mäktiga grafikkort.

Visst, det finns en del missar runt bildinställningar. Fast allt är sådant man kan kliva runt eller bara leva med. Jämfört med de stora konkurrenterna i 40-tumskategorin vi testat kan vi här bocka av en lista över väl genomtänkta funktioner: Flimmerfri belysning, full fart i alla anslutningar och jämn återgivning över ytan. Med andra ord är det tummen upp igen. Acer ET430K är en bra skärm!

Acer ET430K ger oss 4K och 43 tum av bildkvalitet

Fördelar

  • Utmärkt bild- och färgkvalitet

  • Låg latens

  • Allroundkvalitet på stor yta

Nackdelar

  • Gungigt stativ

  • Besvärligt att komma åt kontakter

  • Bildinställningarna är krångliga

Cirkapris vid publicering: 7 000 kronor
Lägsta pris: