Test: M.2 Shield

MSI Z270 Gaming Pro Carbon M2 shield 1.JPG
MSI Z270 Gaming Pro Carbon M2 shield 2.JPG
MSI Z270 Gaming Pro Carbon M2 shield 3.JPG

Med resultatet i hand är det ganska tydligt att det inte skiljer något alls förutom i båda varianterna av sekventiell läshastighet. Där presterar SSD-enheten utan sköld sämre ju varmare den blir i testet med stort ködjup. Lustigt nog presterar den bättre efteråt i testet med kortare ködjup.

Med sköld presterar den aningen jämnare, men det är svårt att dra några slutsatser när det enbart är sekventiell läshastighet som ger så spridda resultat.

Temperaturtestet visar att denna ökade ju längre testet pågick, om än väldigt lite. Skölden verkar inte hjälpa för att hålla temperaturerna nere eller för att förbättra prestanda i någon mätbar mån för den delen. Det kan däremot göra skillnad med direkt luftflöde riktat mot M2-enheten. Detta var dock lite svårt att göra tester på under den tid jag haft systemet och inte speciellt realistiskt för daglig användning.

Om din M.2 SSD-enhet lider av prestandaproblem efter längre användning så är mitt råd att se till så det finns bättre luftflöde, om det påverkar dig. Jag tycker däremot att skölden är väldigt snygg och fungerar alldeles utmärkt för att gömma lite fulare M2 SSD-enheter, men någon stor skillnad för prestanda gör den inte.