Under den kommande veckan lanseras Biowares rymdepos Mass Effect: Andromeda, fem år efter att senaste delen i spelserien släppts. Spelet har fått ett blandat mottagande bland kritikerna, bland annat SweClockers systersajt FZ där det bland annat kritiserats för tråkiga sidouppdrag samt ojämn grafisk kvalitet.

Inför lanseringen släpper nu grafikkortstillverkaren en ny drivrutin för speltiteln, kort efter att AMD gjort detsamma. I vanlig ordning handlar det om generella optimeringar för spelet tillsammans med stöd för mer än ett grafikkort i SLI. Förutom Mass Effect: Andromeda läggs även stöd till för Oculus Rift-exklusiva Rock Band VR.

Utöver de två speltitlarna implementeras även stöd för bildtekniken Dolby Vision, en av flera HDR-standarder på marknaden. I och med den nya drivrutinen stöds nu Dolby Vision i Nvidias grafikkort, bland annat i Mass Effect: Andromeda vilket blir ett av de första spelen med stöd för tekniken.

Den nya drivrutinen har versionsnumret 378.92 och finns tillgänglig att ladda ned nu via Nvidias webbplats samt via mjukvaran Geforce Experience.