Det är sedan tidigare känt att varken AMD:s eller Intels senaste processorfamiljer Ryzen respektive Kaby Lake får stöd för de äldre operativsystemen Windows 7 och Windows 8.1. Anledningen uppges vara att de nya processorerna kommer med nya finesser som kräver ingrepp i operativsystemets kärna.

I en artikel på Microsofts hjälpsida meddelar nu företaget att de som använder en AMD Bristol Ridge- eller Intel Kaby Lake-processor framöver inte kommer kunna installera uppdateringar via Windows Update. Microsoft tillägger att det även gäller senare serier, vilket indikerar att AMD:s färska Ryzen också ingår.

Blockeringen av nya uppdateringar har ännu inte införts och användare med en AMD Bristol Ridge, Intel Kaby Lake eller senare kan fortfarande ladda ned dessa. Exakt när denna restriktion börjar gälla är ännu inte känt, men att Microsoft lagt upp en hjälpartikel talar för att det bör ske inom kort.

Intel Kaby Lake lanserades i början av året med de två modellerna Core i7-7700K och i5-7600K. Denna lansering följdes tidigt i mars upp av AMD Ryzen 7 1800X, 7 1700X och 7 1700.