Justeringsmöjligheter

Om vi börjar nedifrån möts vi av ett hjul med en lite udda och futuristisk design. Hjulet saknar i sann sci-fi-anda ett traditionellt nav. Hjulen är breda, mjuka och kan förses med en liten broms, något som undertecknad uppskattade mer än jag trodde då stolen rullar otroligt lätt över golvet.

namnlöst__1080896.jpg

Hjulbasen i aluminium känns välbyggd och rejäl. Vertagear uppger dessutom att det sitter bussningar för att dämpa ljud i hjulaxlarna.

namnlöst__1080885.jpg

Går vi vidare uppåt ser vi att armstöden bjuder på lite extra funktionalitet. Här har Vertagear satt spakarna för att höja/sänka stolen samt låsningen av ryggstödets lutning i någon av de 22 positionerna som erbjuds. Armstöden är dessutom justerbara i höjd samt vinkel i sidled.

namnlöst__1080882.jpg
namnlöst__1080881.jpg

Ryggstödet erbjuder även det justeringsmöjligheter. Ländryggen går att justera i djupled samt en kudde bakom mesh-tyget som är justerbar i höjdled. Djupledsjusteringen upplevs tyvärr lite klumpig då man behöver trycka in en knapp på vardera sida vilket gör att ryggstödet ibland blir en aning snett och obekvämt.

namnlöst__1080879.jpg
namnlöst__1080898.jpg
namnlöst__1080899.jpg

Nackstödet är monterat på en justerbar arm som erbjuder inställning i höjd, djup samt vinkel. Det upplevs som väldigt enkelt att justera och erbjuder ett bra stöd för nacke och huvud. Enda detaljen är att hårstrån ibland kan fastna i mesh-tyget.