Inom kort lanseras Biowares nästa stortitel Mass Effect: Andromeda, den senaste delen i serien Mass Effect. Spelet är fristående från tidigare delar och utspelar sig i en ny galax med nya helt nya karaktärer. Nyligen presenterade utvecklaren systemkraven för spelet på PC, där de rekommenderade nivåerna specificeras till 30 FPS vid upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar.

Som svar på en fråga via Twitter meddelar spelseriens producent Michael Gamble att ett Nvidia Geforce GTX 1080 Ti bör vara tillräckligt för att spela Mass Effect: Andromeda i upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar med en bilduppdateringsfrekvens på 60 bildrutor per sekund eller mer – vid grafiknivån Ultra.

FZ provspelar Mass Effect: Andromeda

Gamble menar även att spelet inte är en konsolport och försäkrar spelarna om att de inte behöver vara oroliga över prestandan. Mass Effect: Andromeda lanseras till PC, Playstation 4 Pro och Xbox One den 23 mars. EA Access- och Origin Access-medlemmar får tillgång till spelet redan den 16 mars, dock med en begränsning på tio timmars speltid.