I samband med AMD:s numera årliga grafikevent Capsaicin gick bolaget ut med att namnet på nästa flaggskepp med arkitekturen Vega får namnet Radeon RX Vega. Nu hittar Vega ut i databaserna för Sisoft Sandra och Compubench ut på webben, där tidigare uppgifter om specifikationer stärks.

De första siffrorna kommer från databasen för Sisoft Sandra, där ett grafikkort med Device ID-slingan 687F:C3 testats. Detta liknar det Device ID som Vega hade under en AMD-demonstration i december, där dock den sista siffran var en etta (687F:C1) istället föra en trea.

Sett till specifikationerna anges ännu en gång 8 GB HBM2-grafikminne och en 2 048-bitars minnesbuss. Förutsatt att minnets klockfrekvens är 1 000 MHz (2 000 MHz effektivt) ger detta en teoretisk bandbredd om 512 GB/s, samma som Radeon R9 Fury X och något högre än färska Geforce GTX 1080 Ti (484 GB/s).

Även antalet beräkningsenheter ligger kvar på samma nivå som Radeon R9 Fury X – 64 stycken, vilket ger 4 096 streamprocessorer. Nästa flaggskepp Radeon RX Vega ska trots detta prestera bättre, då arkitekturen Vega ska prestera bättre vid en given klockfrekvens än Radeon HD 7000-serien fram till Radeon RX-serien som baseras på Graphics Core Next (GCN).

En annan detalj som framgår är klockfrekvensen 1 200 MHz, vilket dock väntas bli högre till den skarpa lanseringen. Detta baseras på att Radeon Instinct MI25 för maskinlärning, som också baseras på Vega, får en teoretisk beräkningskraft på 25 TFLOPS (FP16), vilket kräver en klockfrekvens på 1 526 MHz. Det antas därför att konsumentvarianten Radeon RX Vega kommer lägga sig på minst den nivån.

Lanseringen av Radeon RX Vega äger rum under årets andra kvartal, där tidigare indikationer talar för maj månad.