Test PCMark 8

PCMark 8 är ett lite annorlunda testprogram. Även om det är en syntetisk testsvit så försöker programmet att efterlikna riktiga program och dess hårddiskanvändning så mycket som möjligt.

Programmet genererar flera olika testresultat. Vi är främst intresserade av två värden – den övergripande "Storage 2.0"-poängen som räknas ut från alla olika delresultat och "Storage 2.0 bandwidth", bandbredden som räknas ut via antalet bytes som lästs och skrivits delat med tiden som enheten har varit upptagen (ködjup = 1 eller högre).

Om vi endast tittar på poängen som PCMark 8 ger ut är det ingen större skillnad mellan de tre NVMe-diskarna. Det är endast Kingstons SATA-enhet som hamnar lite efter.

Den rapporterade bandbredden för testet ger oss dock lite andra resultat. WD Black PCIe SSD hamnar där återigen sist bland NVMe-diskarna.

När vi tittar på de enskilda deltesterna så blir det lite mer intressant. Skillnaden är nämligen inte alls speciellt stor mellan de olika NVMe-diskarna. Inte ens Kingstons modell ligger långt efter förutom i ett av testerna. Lärdomen från detta test är att du troligtvis inte kommer märka så stor skillnad mellan de olika enheterna.