Inledning

"Snabba upp din dator på 5 minuter!". Jag tror inte jag är ensam om att vara trött på dessa överdrivna rubriker som vi då och då ser i kvällspressen. Visserligen är det oftast helt godkända råd som ges, dock så påverkar det sällan prestandan så mycket som rubrikerna påstår.

En komponent som däremot faktiskt kan ses som ett "magiskt piller" för en trött gammal dator är en SSD-enhet. Varje gång en vän eller släkting frågar mig om råd för deras äldre dator så brukar det första jag rekommenderar vara att sätta in en snabb SSD-enhet.

Western Digital är ännu en hårddisktillverkare som nu även valt att börja sälja SSD-enheter. Den modell som jag testar idag är deras första NVMe-baserade SSD med modellnamnet WD Black PCIe SSD. Med en teoretisk läshastighet på 2 050 MB/s och skrivhastighet på 800 MB/s så är det en snabb enhet vi tittar på, något som även indikeras av att den är just en del av Western Digitals Black-serie.

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Western Digital. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.