Sammanfattning och slutsats

DKV-AG352UCG-Front.jpg

Den som vill ha hela bilden bör givetvis titta igenom videon ovan, men för att runda av och avsluta kan jag sammanfatta med att skärmen gjort ett gott intryck. Den är inte bara stor utan har faktiskt riktigt bra färgåtergivning, även om det sistnämnda är en subjektiv bedömning från min sida.

En av de mer utmärkande egenskaperna är att skärmen är välvd. Detta kan vara en styrka och svaghet på samma gång. Den väldiga bildytan kommer till priset av reflektioner och en låg ljusnivå i rummet är att rekommendera. Andra finesser som hörlurshållare och RGB-belysning kan mest ses som en gimmick. Det sänker inte skärmen på något sätt men höjer den samtidigt inte till några nya höjder.

Nvidia G-Sync och 100 Hz uppdateringsfrekvens ger goda förutsättningar för spel, men vad som ger det största intrycket är det väldiga bildförhållandet på 21:9. Säga vad man vill om specifikationerna; det är en riktig kompetent bildpanel. Sedan är det givetvis upp till var och en att avgöra om just en välvd skärm med ultrabrett bildförhållande passar för sina individuella användningsområden.

För den som är på jakt efter just en sådan kan jag inte göra något annat än att varmt rekommendera AOC Agon AG352UCG.

Fotnot: AOC Agon AG352UCG dyker upp hos återförsäljare i mars månad och beräknas kosta strax omkring 9 000 kronor inklusive moms.

Fördelar

  • God färgåtergivning

  • Flimmerfri ljusinställning

  • Nvidia G-Sync och 100 Hz uppdateringsfrekvens

  • Bra byggkvalitet

Nackdelar

  • HDMI begränsad till 60 Hz

  • Plockar lätt upp reflektioner