Sammanfattning

Corsairs K-serie hade inte den bästa starten när bolaget bestämde sig för att blanda mekaniska brytare med Rubber Dome-brytare, vilket inte uppskattades av användarna. Bolaget lyssnade på kritiken och lanserade fullt mekaniska modeller som genast blev storsäljare, men efter det har det stått lite stilla i utvecklingen.

Corsair_K95-21.jpg

Corsair K95 RGB Platinum har en del uppskattade nyheter som tar utvecklingen framåt. Det dubbelsidiga handlovsstödet är en av dessa, som med hjälp av den magnetiska fästanordningen sitter lika fast som det tidigare. Känslan av denna är dock inte lika bra som tidigare, då den upplevs som "klibbigare".

Undertecknad föredrar därför handlovsstödet på tidigare modeller, men samtidigt har det inte varit ett större irritationsmoment. Ett annat mindre problem är mängden smuts som hamnar i de som groparna som finns i texturen. Detta är samtidigt enkelt åtgärdat genom att lossa plattan och tvätta av den.

Makroknapparna på vänstersidan är inget revolutionerande då många av Corsairs konkurrenter redan har samma upplägg, men det ger ytterligare valmöjligheter för dem som har användning av det. Första dagarna med tangentbordet bestod av en del feltryck (utöver ANSI-layout) där makroknappen G6 misstogs som CTRL-knappen, något som inte skedde i sluttampen av testet. Nedskärningen av knappar är inget som förvånar då föregående hade lite för många knappar som inte användes.

Mjukvaran Corsair Utility Engine (CUE) som den ser ut just nu är den bästa versionen som har testats. Viss funktionalitet kan ha gått förlorad till förmån av användarvänlighet, vilken personligen inte är ett dåligt val. Om en majoritet inte kan använda större del av funktionerna spelar det ingen roll hur kraftfull mjukvaran är.

Sammanfattningsvis är Corsair K95 RGB Platinum ett väldigt trevligt tangentbord, som kostar något mindre än den tidigare modellen. Med prislappen 2 000 kronor är det inget tangentbord för alla, men den som är i behov av extra knappar och de funktioner som erbjuds är det ett av de bättre valen.

Corsair K95 RGB Platinum är ett välbyggt tangentbord med gott om funktionalitet.

Fördelar

  • God byggkvalitet

  • Bra handlovsstöd

  • Utmärkt mjukvara

  • Kabelkanaler på undersidan

Nackdelar

  • Priset

  • Begränsat utbud av brytare

Pris vid publicering: 1 990 kronor
Lägsta pris: