Mjukvara

Mjukvaran Corsair Utility Engine (CUE) har fått ett flertal större förändringar under sin livstid, som i skrivandes stund har versionsnummer 2.9.53. Mjukvaran används av bolagets samtliga spelinriktade produkter.

CUE_Home.jpg

Corsair har förenklat användarvänligheten ytterligare från senaste gången redaktionen testade en av bolagets produkter. Huvudrutan för respektive produkt ger en bra överblick av valmöjligheterna som finns tillgängliga.

CUE_Macro.jpg

Fliken Actions handlar kort och gott om tangentbordet makrofunktioner. Inspelningen kan registrera fördröjningar mellan tangent nedtryck samt all form av inmatning från musen. När inspelningen är klar går det att efterredigera inmatningarna om det skulle blivit något galet, eller för att korta ned fördröjningarna.

CUE_lighting.jpg

Vidare till RGB-belysning så är det stor förbättring sett till användarvänligheten. Vad som förut var något förvirrande är numera betydligt mer lättförståeligt redan vid första anblick, vilken gör det enklare att skapa en egen RGB-show.

CUE_Share.jpg

Redan i tidigare versioner av CUE fanns möjligheten att importera andra användares färdiga profiler via bolagets webbplats. Detta är också förenklast med att ha detta inbyggt i mjukvaran för att enkelt välja och importera direkt till tangentbordet med ett fåtal knapptryck. Detta innefattar både ljussättningen och eventuella makroinspelningar.

CUE_performance.jpg

Under fliken Performance finns alternativ för att blockera specifika tangentkombinationer för att inte ställa till med bekymmer under stridens hetta. Bredvid dessa finns även färgalternativ för knapparna uppe till vänster på tangentbordet.

CUE_settings.jpg

Sist men inte minst finns det alternativ för uppdateringsfrekvens samt ljusstyrkan, och visar även en förhandsvisning för bolagets andra produkter även om dessa inte finns hos användaren. Det sistnämnda går att stänga av genom att kryssa i en box längre ned på samma sida, med sällskap av ytterligare val samt uppdateringsmöjligheter.