Corsair K95 Platinum

Corsair_K95-1.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Corsair

Modell

K95 Platinum

Brytare

Cherry MX Speed, Brown

Anslutningar

2 st. USB 2.0

Dimensioner (BxHxD)

444 x 136 x 25 mm

Vikt

1 120 gram

Pris

Corsair K95 har funnits i bolagets produktportfölj sedan tidigare, redan innan det kontroversiella logotyp bytet. Det som har kännetecknat modeller var en större mängd makroknappar på tangentbordet vänstra sida, som tidigare har varit till 18 stycken till antalet.

Corsair_K95_New-1.jpg

Corsair K95 RGB Platinum följer K-series designspråk med brytarna direkt monterade på ett aluminiumlock. Nya modellen finns i färgerna svart och Gun Metal, där den senare enbart finns tillgänglig för den amerikanska marknaden.

Corsair_K95_New-3.jpg
Corsair_K95_New-4.jpg

Handlovsstödet har varit på nästan samtliga av K-seriens modeller och får en uppdatering med K95 RGB Platinum. Den gummerade ytan har nu två sidor, en slätare och en med grövre textur, som hålls fast med hjälp av magneter. Båda sidorna verkar även ha en magnetisk dragningskraft till smuts.

Corsair_K95-9.jpg

I dagsläget finns tangentbordet tillgängligt med två val på brytare från välkända Cherry. Något oväntat är uteslutandet av populära Cherry MX Red och att valen endast är Cherry MX Speed och Brown. Det som redaktionen har fått ta del av har Cherry MX Speed.

Corsair_K95-15.jpg
Corsair_K95-13.jpg
Corsair_K95-14.jpg

Med i förpackningen finns även två uppsättningar tangenter med anpassning för FPS- och MOBA-spel. För att enkelt kunna hitta de kritiska tangenterna är dessa klädda med en grövre textur och något vinklade in mot den använda knappgruppen.

Corsair_K95-6.jpg
Corsair_K95-7.jpg

I toppen av tangentbordets högra sida finns en komplett uppsättning mediaknappar som numera är upphöjda för att hamna i mer passande höjd mot vanliga tangenterna. Ovanför dessa är volymreglaget och en Mute-knapp. På motsatt sida av tangentbordet finns knappar för att ändra profil, byta belysning och inaktivera Windows-knappen.

Corsair_K95-8.jpg

Makroknapparna som utmärkte tidigare K95-modeller finns fortfarande med på den nya versionen, men i betydligt färre antal. Corsair har lyssnat på användarna och studerat hur dem har använt makroknapparna, vilket resulterat i en nedskärning av knappar till totala antalet 6 stycken. Likt tidigare går dessa att programmera efter eget tycke med hjälp av den medföljande mjukvaran.

Corsair_K95-11.jpg
Corsair_K95_New-2.jpg

På tangentbordets övre kant återfinns den traditionsenliga Pass-Thru USB-porten, vilken då innebär en extra USB-anslutning för annan kringutrustning. Undersidan har fått två kabelkanaler för till exempel hörlurskabel, och kan anpassas till högra eller vänstra sidan efter personliga preferenser.

Corsair_K95-17.jpg
Corsair_K95-19.jpg
Corsair_K95-20.jpg
Corsair_K95-21.jpg

Givetvis har Corsair K95 Platinum även RGB, och det är med råge. Förutom att varje tangent är upplyst har bolaget även monterat en RGB-list på tangentbordets övre kant, samt bolagets logotyp i samma område.

Corsair_K95_New-1.jpg

Slutligen medföljer även en snabbstartsguide, säkerhetsblad och information gällande garantin samt extraknapparna i vakuumförpackad påse.