Om några veckor är det dags AMD:s största lansering på över 5 år. Det handlar om inget mindre än arkitekturen Zen, som med processorfamiljen Ryzen åter ska ta bolaget in i prestandasegmentet. Till detta hör även den nya sockeln AM4, som till viss del bryter kompatibilitet med tidigare kyllösningar.

Efter en strid ström tillkännagivanden sluter Arctic upp och utannonserar stöd för sockel AM4. Merparten av bolagets kylare kräver ingen ny monteringsanordning, detta då dessa använder AMD:s snabbfäste. Denna består av en plastram runt sockeln och har bibehållit kylarkompatibilitet sedan sockel 754, som lanserades i slutet av år 2003.

För kylare som kräver att ramen skruvas bort för att få tillgång till monteringshålen på moderkort är det olika bud från Arctic. Freezer A30 är inte kompatibel och såväl Freezer A11 som A32 ersätts av A12 respektive A33 under våren, båda med stöd för sockel AM4. För den som sitter på en vattenkylare i Liquid Freezer-serien ska Arctic tillhandahålla ett nytt monteringskit tidigt i april.

Lanseringen av AMD Ryzen äger rum under årets första kvartal.