Utvändigt

Dream_machine-2.jpg

Egenskaper

Värde

Tillverkare

Dream Machines

Modell

DM1 Pro S

Mått

126 x 68 x 39mm

Vikt (utan kabel)

85 g

Knappar

6 Stycken

Brytare

Omron

Sensor

Pixart PMW 3360

Känslighet

400, 800, 1 600, 2 400, 4 800, 12 000 DPI

Uppdateringsfrekvens

1 000 Hz

Polska Dream Machines har använt sig av formen från spelmusen Sensei från Danska Steelseries, med små modifikationer för sig egna skapelse. Vad det handlar om är en ambidexter spelmus, som finns att köpa med såväl matt som blank ytbehandling.

Dream_machine-3.jpg
Dream_machine-4.jpg
Dream_machine-5.jpg

Modellen som redaktionen har fått ta del av är blank typ. Storleksmässigt tillhör den mellanklassen, och är anpassad för högerhänta i och med att sidoknapparna enbart sitter på vänster sida. På ovansidan märks det klassiska rullhjulet, samt en knapp för att ändra DPI-värde på sensorn.

Dream_machine-6.jpg
Dream_machine-7.jpg
Dream_machine-8.jpg

Båda sidor av musen har en lätt gummerad yta för bättre grepp. Vänster sida har som tidigare nämnt två sidoknappar med en blank yta, samt ett tydligt avbrott mellan knapparna för att enkelt kunna veta vilken som är vilken.

DM1_Pro_inside-3.jpg
DM1_Pro_inside-4.jpg
DM1_Pro_inside-5.jpg
DM1_Pro_inside-6.jpg
DM1_Pro_inside-7.jpg
DM1_Pro_inside-8.jpg

Spelmusen är utrustad med ljusbelysning, vilket enbart är till för att visa vilket DPI-värde som att aktivt. Sett till antalet finns det totalt sex olika färger i ordningen röd, blå, grön, lila, orange och gul.

Dream_machine-13.jpg

Sensorn DM1 Pro S har blivit utrustad med är den omtyckta Pixart PMW 3360, vilken finns i de flesta toppmodellerna och är bevisligen en av marknadens bästa sensorer för spel. Detta innebär även att den är fri från Jitter, Angle-snapping samt både negativ och positiv acceleration.

Dream_machine-9.jpg
Dream_machine-14.jpg
Dream_machine-10.jpg
Dream_machine-15.jpg
Dream_machine-11.jpg
Dream_machine-16.jpg

Som tidigare nämnt är storleken i mellanklassen och passar bäst för mellanstora till små händer. Den enkla formen ger den bra passform för olika typer av grepp utan större svårigheter. Sett till formen är pekdonet bekväm att hålla i och använda under lång tid, även om undertecknad föredragit den matta modellen över högblanka.

DM1_Pro_inside-1.jpg
DM1_Pro_inside-2.jpg

I jämförelse med Steelseries Rival 700 och Zowie EC1-A så är det inga större skillnader från testobjektet. Både längden och höjden är relativt lika medan bredden är några millimeter smalare på DM1 Pro S.

Dream_machine-12.jpg
Dream_machine-17.jpg

Slutligen kommer musen med en 1,8 meter lång USB-kabel med flätad kabelstrumpa i färgerna rött och svart. Kabeln i sig är hyfsat styv men enkel att forma, och det rekommenderas att ha en Mouse-Bungee eller ha hela kabel på bordet för att minska irritation från kabelsläpning. Med i förpackningen finns en enkel beskrivning för installation och allmän information.