Ljudinriktade bolaget Creative har under lång tid skapat ljudkort, högtalare och hörlurar, men har även gjort intåg på andra produktkategorier. Nu släpper företaget en spelmus och tangentbord med fokus på spel.

Spelmusen går under namnet Sound Blaster X Siege M04 och är utrustad med Pixarts optiska sensor PMW 3360, kombinerat med en 32-bitars MCU. Detta innebär ett maximalt DPI på 12 000 och en uppdateringsfrekvens på 1 000 Hz. På utsidan finns totalt sju programmerbara knappar, samt 11 LED-lampor med full RGB-färgrymd.

Tangentbordet Sound Blaster X Vanguard K08 har brytare utvecklad av Omron med namnet PRES (Perceive-React-Execute Switches). Aktiveringspunkten ligger på 1,5 millimeter av totala 3,5 millimeter, vilket kan jämföras med 2 millimeter respektive 4 millimeter som marknadsstandard. Tangenterna är till antalet 109 i låg profil, kompletterat med mediaknappar och volymreglage.

Båda produkterna finns tillgängligt på bolagets webbplats, med ett kommenderat pris på 799 kronor för Sound Blasterx Siege M04. Tangentbordet finns i dagsläget enbart i amerikanskt utförande, med ett rekommenderat pris på 179,99 euro.