Prestanda

Båda spelmöss har använts som primärt pekdon både hemma och på jobbet i ett antal veckors tid, och på så sätt simuleras vardagligt användande. Trots att de är inriktad för spelare ska de kunna användas till vardagliga sysslor, utan att krångla eller vara för obekväm.

Underlagen som har använts under testandet är två stycken tygmattor. Den ena är Logitech G640, medan den andra är Xtrfy XTP1-L4-NiP-LI. Sistnämnda är smyckad med ett motiv och motparten har en helt svart yta.

Mousetester 1.5.3

DPI-värde

Trots att flera möss har samma DPI-värde kan rörelseförflyttningen skilja åt mellan modellerna. Med hjälp av Mousetester 1.5.3 mäts DPI-värdet på en sträcka av 10 centimeter för att se den verkliga upplösningen i sensorn.

DPI

Uppmätt värde

400 DPI

421 DPI

1 600 DPI

1 618 DPI

3 200 DPI

3 236 DPI

16 000 DPI

15 981 DPI

Samtliga DPI-lägen hamnar väldigt nära de utlovade värdena, och med tanke på att testet görs för hand så spelar mänskliga faktorn en stor roll i avvikelsen. Det är väldigt möjligt att resultaten skulle se ännu bättre ut om en maskin hade flyttat musen den exakta sträckan, vilket självklart är ett bra resultat från Razer.

Precision

Razer_1.png
Razer_2.png

Sett till precisionen påminner resultaten återigen om Pixart PMW 3360, bortsett från att ett par avvikelser var återkommande vid varje testförsök. Med det sagt har inget av dessa avvikelser varit märkbara under testperioden, där sensorn aldrig har gjort någon oväntat eller oönskade rörelser.

Hastighet

Razer_speed1.png
Razer_speed2.png

Vidare till hastigheten syns det inga svagheter där heller. Razers exklusiva Pixart PMW 3389 klarar en kontinuerlig hastighet runt 9 m/s i både 400 och 3 200 DPI, vilket lämnar god marginal för även de snabbaste handrörelserna.

Jitter/Angle Snapping

Razer_angle.png
Razer_angle2.png

Vid en väldigt inzoomad blick ser linjerna ut som önskat, dock med en punkt som är spårlöst försvunnen. Överlag så märks inget tecken på Jitter eller Angle-Snapping varken från användande eller testet.

Responstid

Då har vi hamnat vid den mer intressanta biten, något som Razer själva har lyft på egen hand och tyvärr ramlar ordentligt på mållinjen. Signallatensen för Razer Deathadder Elite är ingenting att hänga i julgranen, då den delar plats med Zowie EC-modellerna. Med lovord om snabb responstid imponerar bolaget inte med deras nya brytare.

Tryckkraft

Knapp

Kraft

Vänsterknapp

52 gram

Högerknapp

43 gram

Scrollknapp

161 gram

Bakåtknapp

59 gram

Framåtknapp

70 gram

Trots att latensen inte håller vad den lovar är det inget fel på känslan på brytarna. Höger- och vänsterknappen ligger runt normen av vad som krävs för att aktivera brytarna, vilket inte riktigt kan sägas om rullhjulet som kräver hela 161 gram. Att få till bra känsla och tyngd i sidoknapparna är inte alltid en självklarhet, men med Deathadder Elite har Razer lyckats med just detta.

Lift-off-avstånd

Lift-Off går att ställa manuellt via mjukvaran från steg 1 till 10, där det förstnämnda steget är klart under en CD. Med reglaget uppdraget till max hamnar avståndet på närmare två CD-skivor, vilket underlättar för användare med ojämn yta.