Inför jul och nyår passade Lindvalls på att värma SweClockers medlemmar med en tävling, där tre fick chansen att vinna en årsförbrukning valfritt bryggkaffe från det anrika Uppsala-rosteriet. Allt som behövdes var att besvara tre frågor och beskriva den perfekta kaffestunden.

Lindvalls-tävling-1.jpg

Tävlingsvinnare

#

Medlem

Bidrag

1

Regnbågsponny

Den perfekta kaffestunden utspelar sig en tidig sommarmorgon ute på landsbygden, långt ifrån den dagliga storstadshetsen som man lever i. En helt ledig och oplanerad helgmorgon där man sitter i en brassestol på altanen och njuter utav den stilla soluppgången, den ljumma sommarluften, skimrande morgondagg i gräset, helt tyst och stilla bortsett från skogens fågelsång och med en rykande varm kopp nybryggt kaffe, svart som natten.

2

Xorcist

Jag vaknar upp, och det är lördag. Fortfarande lite för tidigt, men kaffesuget har redan etablerat sig, och cravingen för en rykande färsk kopp kaffe måste stillas. Preppar kaffemaskinen med färska bönor, i ett kök som lyses upp av dagens första solljus. Slår på, och medans kaffekvarnen maler bönorna och tillverkar gott kaffe går jag och trycker igång tekniken. Processerna körs igång, däribland dagliga surfrutinen med 'Sweclockers.com', som första bokmärkestryck. Längst till vänster ska den vara. "Piiiiip", kaffet är klart, och jag går genast för att hälla upp. Snart tillbaks vid datorn, där Fredagspanelens senaste avsnitt avnjuts, tillsammans med en rykande färsk kopp kaffe. "Enjoying My Coffee..." (Walter, The Big Lebowski).

3

mofie

En solig vårdag i April. Temperaturen kring noll, fluffig snö pryder fjället omkring mig och knastrar lätt där jag sitter på mitt sittunderlag. Ur ryggsäcken plockar jag fram en termos och min favoritkopp. Termosen ger ifrån sig ett glatt kluck när gummit lossnar från den kalla metallen. Försiktigt slår jag kaffet i koppen. Ånga stiger mot luften när kaffet lämnar termosen. Värmen strålar genom koppen och når mina småfrusna fingrar. Jag tar en paus och andas, kikar ut över fjället och låter solen värma ansiktet, innan jag slutligen dricker av kaffet. Här kan jag verkligen njuta, detta är en perfekt kaffestund.

Vinnarna i tävlingen är Regnbågsponny, Xorcist och mofie, som alla tre levererat väl utförliga beskrivningar om vad de anser är en perfekt kaffestund. Som belöning kammar trion hem en årsförbrukning kaffe (24 paket, ca 10,8 kilogram) där de får välja mellan smakerna Mörkrost, Mellanrost, Tricolore och Brazil. Ett stort grattis till vinnarna önskar SweClockers!

Vinnarna kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och har två veckor på sig att svara på meddelandet, i annat fall utses nya vinnare.