Efterfrågan på NAND-minnen växer och kommer att växa sig allt större, något som påverkar allt från mobila enheter till datorkomponenter. Exempel på produkter som påverkas är DDR4-minnen, mobiltelefoner och SSD-enheter. SK Hynix går nu ut med ett pressmeddelande där de avslöjar planerna för att göra någonting åt den stora efterfrågan i form av en helt ny fabrik.

För att möta den stora efterfrågan på NAND-minnen har SK Hynix bestämt sig för att expandera och investera i en ny fabrik i Cheongju, Sydkorea. Bygget ska vara en del av en större framtidsinvestering och den totala investeringen kommer att landa på 2,2 triljoner sydkoreanska won, eller strax över 16 miljarder kronor, och ska vara färdigbyggt i juni 2019.

Sung Wook Park, VD för SK Hynix, meddelar att den nya fabriken ska vara en del av deras kommande industriella revolution, och passar även på att visa sin uppskattning till sina medarbetare från bland annat myndigheter.

“The new FAB to be constructed in Cheongju will become a part of our key production facilities to gear up for the upcoming fourth industrial revolution. Sincerely appreciate great assistance from the National, Chungcheongbuk-do and Cheongju government officials in the construction of the new FAB at a proper time,”

SK Hynix planerar inte att sitta och rulla tummarna under tiden som arbetet pågår. Investeringar ska även göras i den nuvarande fabriken Wuxi DRAM FAB i Kina för att hålla jämna steg med stora konkurrenter som exempelvis Samsung. Den totala investeringen i Wuxi DRAM FAB kommer att landa på 950 miljarder won, cirka sju miljarder kronor, och ska pågå mellan juli 2017 och April 2019.