Förra året lanserade Nvidia sin mikrokonsol Shield Console i USA. Denna bytte senare namn till Shield Android TV och lanserades även i bland annat Sverige med den tillhörande strömningstjänsten Geforce Now.

Nu rapporterar Android Police att en uppfräschning av Shield TV är på ingång, vad som är nytt är dock ännu inte känt. Själva enheten är till utseendet identiskt med nuvarande, med undantag för att den ser ut att släppas i två olika storlekar där det dock är okänt vad som skiljer dessa åt.

En större nyhet utseendemässigt är spelkontrollen, som slopar en rundad design till förmån för en mer kantig och stealth-liknande design. Grafikjätten har även slopat den pekkänsliga toppen, som i nuvarande version huserar diverse Android-orienterade knappar.

Nuvarande Shield Android TV baseras på Nvidias egen systemkrets Tegra X1 med fyra kärnor Coretex-A57 och fyra Cortex-A32 samt en grafikdel ur generationen Maxwell. Detta ackompanjeras av 3 GB primärminne samt 16 alternativt 500 GB lagringsutrymme, beroende på version. Om detta förändras i och med den nya versionen framgår inte.

Nvidia uppges visa nya Shield Android TV under elektronikmässan CES, där nästa upplaga går av stapeln den 5 januari 2017.