Tidigare i år rapporterades det om en stor hackerattack, där sökmotorföretaget Yahoo utsattes för ett intrång. Detta ledde till att över 500 miljoner e-postkonton läckte ut, tillsammans med personinformation som namn och telefonnummer.

Nu rapporterar nyhetsbyrån AP att ännu en läcka upptäckts, där över en miljard konton har hackats. Detta klassas som den största attacken av sitt slag någonsin. Informationen som läckt ut är även denna gång allt ifrån namn och telefonnummer till säkerhetsfrågor med tillhörande svar. Enligt företaget själva ska dock inga bankuppgifter ha läckt ut.

Uppgifterna ska ha stulits redan 2013 och har ingen koppling till den läcka som det rapporterades om tidigare under året. Enligt säkerhetsexperter är det troligen en utländsk regering som ligger bakom attacken då i princip ingen av den stulna datan dykt upp för försäljning, vilket är vanligt när det handlar om kriminell verksamhet.

Även om inga lösenord i klartext tros ha läckt ut uppmanar Yahoo alla sina användare att byta sina lösenord samt säkerhetsfråga och svar.