Inledning

Denna gång ska vi ta en titt på ett grafikkort från taiwanesiska MSI. Modellen som sitter i testbänken idag är inget mindre än det snabbaste Geforce GTX 1070 som MSI har att erbjuda.

Grafikkortet kommer med version sex av företagets Twinfrozr-kylare och utöver det konfigurerbar RGB-belysning. Kylaren ska vara det bästa MSI har att erbjuda med både hög prestanda och låg ljudnivå. Om detta stämmer återstår att se.

IMG_20161210_134804.jpg

MSI har släppt tre olika modeller i deras "Gaming"-serie – Gaming (utan X/Z), Gaming X och Gaming Z. Gaming skeppas utan back plate och med lägre frekvenser på GPU:n medan Gaming X kommer med RGB-belysning och lite uppskruvade frekvenser.

Gaming Z kommer med samma funktioner och utseende som Gaming X, men lägger till en extra logga på kortets back plate med RGB och har fullt uppskruvade frekvenser.

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av MSI. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.