Tidigt nästa år lanserar Intel sjunde generations Core-processorer – Kaby Lake. Dessa blir uppföljare till dagens Skylake och kommer med stöd för nya tekniker och funktioner, samtidigt som de använder samma sockel som tidigare. De får dock även stöd för Intels nya generation styrkretsar 200-serien, vilket möjliggör stöd för minnestekniken Optane.

Inför lanseringen hittar nu bilder på flera av Asus kommande Z270-moderkort via Wccftech. Totalt handlar det om åtta modeller i Z270-serien som riktar sig mot entusiaster och överklockare. Utöver dessa kommer även billigare modeller med färre funktioner lanseras i samband med Kaby Lake.

Ett av korten är Asus ROG Maximus IX Formula, vilken är en av toppmodellerna. Denna har stöd för 64 GB DDR4-primärminne på upp till 4 133 MHz och är utrustad med tre PCI Express 3.0 x16-, tre PCI-E 3.0 x1-platser samt sex SATA 6,0 GB/s. Detta kort använder även Asus senaste Crosschill EK II-kylning för de användare som vill vattenkyla moderkortet.

Samtliga modeller har också stöd för den nya SSD-tekniken Optane, tidigare kallad 3D Xpoint, som utvecklats av Intel tillsammans med Micron. Denna möjliggör enligt tidigare uppgifter bättre tålighet och prestanda jämfört med dagens lösningar. De första konsumentenheterna som använder sig av tekniken blir Intel Optane 8000p som väntas lanseras i början av nästa år.

Lanseringen av Intel Kaby Lake väntas äga rum i samband med CES 2017, som går av stapeln den 5 januari.