Ännu ett år lider mot sitt slut och julen närmare sig med stormsteg. Detta innebär givetvis att det åter har blivit dags för SweClockers traditionsenliga tävling, där medlemmarna får chansen att sätta sin juliga prägel på sajten. För elfte året i rad – på med kass julmusik, fram med pepparkakorna och börja bildbehandla!

format-1(1).jpg

Tävlingsvinster

För den som varit med och tävlat länge är det nämnvärt att SweClockers under förra året efterfrågade mer högupplösta logotyper, för att de ska se bra ut även på högupplösta skärmar. Detsamma gäller i år. Med det ur vägen är det bara att följa reglerna nedan och hålla tummarna! En jury utser finalisterna och medlemmarna röstar fram vinnaren.

Förutom äran att pynta SweClockers logotyp står återförsäljaren Inet för ett hårt paket till vinnaren – ett Asus Geforce GTX 1070 ROG Strix OC 8 GB, värd cirka 5 600 kronor. Kreatörerna av de bidrag som kommer på andra, tredje och fjärde plats går dock inte hem tomhänta, utan får varsin spelmus från Logitech.

Tävlingsregler

Egenskap

Instruktion

Material

Logotypen i högupplöst version (PSD).

Storlek

Bidragen ska vara mellan 1 868 och 1 976 pixlar breda och mellan 136 och 220 pixlar höga. Med andra ord får bidragen inte vara större än så här. Observera att vinnarlogotypen normalt inte kommer att visas i denna höga upplösning på webbplatsen. Antalet pixlar på respektive sida bör därför vara jämnt delbart med fyra.

Närmare om utformningen

  • Det går bra att med måttfullhet ändra storleken på texten, men det extra utrymme som erbjuds är främst avsett för pynt.

  • Diskreta 3D-effekter är tillåtna, men bokstäverna måste se ut att ha samma förhållande mellan höjd och bredd som i originalet.

  • Det är inte tillåtet att byta typsnitt.

  • Textens färgnyanser får ändras, men inte så mycket att det blir helt andra färger, som blått eller rött.

  • Bakgrunden måste vara transparent.

  • Pyntet får inte ta så stor plats att bokstäver helt döljs eller försvinner.

Integration

Den julpyntade logotypen måste smälta in i SweClockers design. Det kan vara klokt att ta en skärmdump av webbplatsen och klippa och klistra lite för att se hur bidraget skulle se ut i verkligheten.

Upphovsrätt

Bidragen får inte innehålla kopierade eller plagierade delar. Även att för hand rita av andra bilder räknas som plagiat om likheten med originalet är för stor. Anmäl gärna misstänkta plagiat till oss, men undvik att diskutera det i tråden.

Deltagande

Ett fritt antal bidrag kan lämnas in. Inlämning sker genom att man visar upp sina bidrag i diskussionstråden som är kopplad till denna tävling. Bidragen kan exempelvis laddas upp på Imgur. Använd filformatet PNG med transparent bakgrund.

Ladda samtidigt upp ett antal bilder som berättar hur pyntet skapats.

Tanken är att dessa bilder ska styrka att pyntet är egenhändigt producerat. Därför bör bilderna föreställa halvfärdiga versioner av de objekt som läggs till i bilden.

Avgörande

Finalister (antalet beroende av kvaliteten på bidragen) utses av en jury. Medlemmarna röstar sedan fram vinnare, som kammar hem förstapriset och får äran att pynta SweClockers.

Inlämningsdag

Sista inlämningsdag är måndagen den 5 december 2016 klockan 21:00. Lycka till!

Klicka här för att visa tidigare vinnare
SweClockers-Jullogga-2015.png

"alek747" (2015).

"Scurq" (2014).

"Pepsifree" (2013).

"CG_Pikachu" (2012).

"Pepsifree" (2011).

"filiph.ps" (2010).

"CG_Pikachu" (2009).

"Pepsifree" (2008).

Frederik Sjölund (2007).

Martin Lissmats (2006).

Filip Ryman (2006).

Kristoffer Jansson (2006).

Visa mer
Visa tävlingsvillkor

Generella villkor

  • Det tas inte ut några som helst avgifter för att delta i SweClockers tävlingar. Det enda som behövs är ett gratis medlemsskap.

  • De specifika tävlingsreglerna är angivna i tävlingsartikeln. Kontakta SweClockers vid frågor eller andra synpunkter.

  • Alla bidrag ska lämnas in på svenska om inget annat anges.

  • SweClockers medarbetare samt arrangör(er) får inte ställa upp i tävlingar.

  • Genom att skicka in ett bidrag överlåter du rättigheterna för verket till SweClockers.

  • SweClockers kan avbryta, upphäva samt redigera tävlingar och villkor utan förvarning.

Vinnare

  • Vinnare kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM) och har två veckor på sig att svara på meddelandet, annars utses en ny vinnare.

  • Vinnare publiceras i en nyhetsartikel på SweClockers.com inom cirka en månad efter tävlingens avslut. Resultaten återfinns även i tävlingsarkivet. Förseningar kan förekomma..

  • Utses vinnare av en jury består gruppen av representanter från SweClockers och/eller medarrangör(er).

  • Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

Missbruk

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara opassande. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende eller andra överträdelser kan resultera i att användarkontot stängs av. Vid grova förseelser gör vi en anmälan till användarens internetleverantör och/eller vidtar rättsliga åtgärder. Vi reserverar oss rättigheten att avslöja användarens identitet (och all övrig information vi har om användaren) om vi anser det vara befogat.

Personuppgifter

Tävlingarnas administration kräver viss behandling av personuppgifter, som namn, adress och telefonnummer till vinnare. Dessa uppgifter kan delges samarbetspartners för att möjliggöra fysisk distribution av vinster.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Mer information finns hos Skatteverket, telefon 0771 567 567. SweClockers svarar inte på frågor om skatteregler.

Visa mer