I början av nästa år släpps Intels nästa processorgeneration Kaby Lake, men redan tidigare under året började produktplaner för efterträdarna till denna dyka upp på webben. Dessa avslöjar bland annat att en lansering är planerad till andra kvartalet 2018 och ska innebära ett stort prestandakliv, speciellt för bärbara datorer.

Nu dyker ytterligare uppgifter om processorfamiljen upp från kinesiska Benchlife. Enligt informationen kommer Coffee Lake bli den första processorgenerationen som introducerar en sexkärnig processor till den stora massan. Intel har tidigare lanserat sexkärniga processorer, men då i prestandasegmentet med tillhörande dyra plattformar och socklar som LGA 2011 samt LGA 2011-3.

För stationära datorer är det processorer i Coffee Lake-X- och S-serien och Coffee Lake-U- och H-serien för bärbara, där den sistnämnda är för högpresterande bärbara system. Detta innefattar bland annat bärbara speldatorer och tros även den få modeller med sex kärnor och TDP-värden på endast 45 W.

Gällande sockel är det ännu inte känt om Coffee Lake kommer använda samma som Skylake och Kaby Lake, LGA 1151, eller om den får en ny. Däremot väntas familjen något överraskande produceras på en 14-nanometersteknik, dock med förbättringar mot idag.