Endast dagar efter nyår är det dags för Intels sjunde generation Core att se dagens ljus. Det handlar om arkitekturen Kaby Lake, som i grund och botten är Skylake men med en förfinad 14-nanometersteknik för högre klockfrekvenser. Till detta hör även 200-serien styrkretsar, vilket naturligtvis innebär att en hela armada av nya moderkort är att vänta.

Nu publicerar Expreview bilder på Asrock Z270 Fatal1ty, ett av bolagets moderkort med spelfokus. Utmärkande för modellen är i vanligt ordning Fatal1ty-logotypen och en väl tilltagen kylfläns för VRM-sektionen strax över sockeln. Kylflänsen är även märkt med styrkretsnamnet Z270.

Vidare syns interna anslutningar i form av åtta SATA 6,0 Gbps och åtminstone en M.2-plats, som förutom PCI Express-baserade SSD-enheter även ska ha stöd för Intels minnesteknik Optane. Vid sidan om PCI Express-platserna för instickskort återfinns det inbyggda ljudkortet Creative Sound Blaster Cinema 3.

På I/O-panelen i bakkant syns en tom plats för trådlöst nätverkskort, en PS/2 för äldre möss och tangentbord, en VGA, en DVI, en HDMI, fyra USB 3.1 (varav en Type-C), två USB 3.0, två Gigabit Ethernet och allehanda anslutningar för ljud.

Lanseringen av Intel Kaby Lake väntas äga rum under CES 2017, som går av stapeln den 5 januari i Las Vegas.