Inledning

På pappret är det uppenbart vad AOC Agon AG271QG handlar om – 165 Hz och Nvidia G-Sync, men också 2 560 × 1 440 pixlar och IPS-panel. En skärm för krävande spel samtidigt som det inte kompromissas med allroundegenskaperna. Det som redaktion valt att kalla en premiumskärm.

AG271_front_to_right_design.png

Vi talar här om en direkt konkurrent till de etablerade Asus ROG Swift PG279Q och Acer Predator XB271HUbmiprz. Den senare har vi inte testat på plats på redaktionen men föregångaren XB270HUbprz fick sig en genomgång. Ersättaren är i stort sett identisk och matchar Asus alternativ i egenskaper.

Både Asus och Acers modeller har funnits på marknaden ett tag och AOC Agon AG271QG tar sig in ganska sent i den här leken. Den stora frågan är därför vilka nyheter AOC:s alternativ för med sig?

Modellen ska inte förväxlas med AG271QX som ser snarlik ut, har ett snarlikt namn, men också en mycket lägre prislapp samt AMD Freesync. Dessutom använder QX-modellen TN-panel istället för IPS.

Mycket av det som testas, jämförs och hänvisas i artikeln står också förklarat i detalj i SweClockers guide till Bildskärmar.

Fotnot: När testet genomfördes byggde Geeks om sin studio. Därför finns ingen videorecension.