För drygt två år sedan visade Google upp sin, inte särskilt eleganta men fullt funktionella, telefonhållare Cardboard, som gav omvärlden ett förhållandevis billigt sätt att förvandla sin smartphone till ett headset för virtuell verklighet. Under kvällen lanseringsevenemang var det dags igen för företaget att prata VR, men denna igång i form av den betydligt mer förfinade produkten Daydream View.

Daydream View är, likt Cardboard och Samsungs Galaxy Gear, en VR-hållare för smarta telefoner. Till skillnad från många av konkurrenterna satsar dock Google på ett utseende med fokus på hög mysfaktor snarare än det typiska sterila, vilket de åstadkommer genom ett flitigt användande av textilier som materialval. Därtill är masken som vilar mot ansiktet tillverkad i ett lättviktigt material som andas, med möjlighet att plocka bort detta och handtvätta det.

Tillsammans med själva headsetet skickar även Google med en liten handkontroll. Denna har inbyggd accelerometer och gyroskop, vilket tillsammans med fyra fysiska knappar och en pekplatta ger användaren möjlighet att navigera och röra sig i virtuell verklighet. När kontrollen inte används finns det möjlighet att skuffa undan denna i telefonluckan på headsetets framsida.

Google Daydream View väntas finnas tillgänglig i handeln senare under hösten i tre olika färger och är i dagsläget endast kompatibel med företagets egna telefoner Pixel och Pixel XL. Prislappen landar på 79 dollar eller motsvarande 850 kronor inklusive moms.