Inledning

Har du en böjelse för bra spelprestanda, tar krumbukter för hög kontrast och är beredd att vrida ur plånboken för detta? När bildkvaliteten på TN-baserade gamingskärmar är otillräcklig och IPS-paneler inte faller dig i smaken står Acer Predator Z271bmiphz som ett starkt alternativ.

acer_Z271bmiphz_extra_4.jpg

Bakom det anonyma namnet Z271bmiphz döljer sig något ovanligt som en gamingskärm med böjd 27-tums VA-panel vilken kör 144 Hz med G-Sync på 1 920 × 1 080 pixlar. Något som annars främst brukar handla om TN-paneler med allt vad det innebär av lägre kvalitet på bilden.

Z271bmiphz är en skärm som kostar därefter men skärmen erbjuder också något som hör till marknadens mest sällsynta kombination av egenskaper. Senaste gången vi träffade på något liknande var med tre år gamla klassikern Eizo Foris FG2421. Acer plockar också fram det lika särpräglade i 21:9-format med VA-panalen hos modellen Z35.

Mycket av det som testas, jämförs och hänvisas i artikeln står också förklarat i detalj i SweClockers guide till Bildskärmar.