Oculus Home är amerikanska Oculus egna plattform för att sälja spel och program till deras VR-headset Oculus Rift. Precis som andra distributionsplattformar uppdateras denna kontinuerligt med ny funktionalitet, något som Oculus nu gjort med bland annat stöd för möjligheten att samla achievements i spel.

Achievement-stödet väntas rullas ut under de kommande veckorna till både Oculus Rift och Samsungs Gear VR, där några av titlarna som till en början får stöd för funktionaliteten är Minecraft och Hitman Go. Likt andra spelplattformar, som Xbox Live och Steam, är det möjligt att se sina vänners achievements och jämföra framgångar i spelen.

För de användare som vill är det också nu möjligt att koppla sitt Oculus-konto till Facebook, vilket upptäckts av en användare på Reddit. Genom att göra detta läggs vänner från Facebook automatiskt till på Oculus plattform och visningsnamnet blir detsamma på båda.

Uppdateringen med de nya funktionerna rullas ut under de kommande veckorna till Oculus Rift- och Samsung Gear VR-användare.