Ett av de senaste månadens stora spelsläpp är No Man's Sky, ett ambitiöst och i det närmaste oändligt rymdäventyr skapat av studion Hello Games. Mycket har skrivits om spelet och många har uttryckt sin besvikelse över att det inte levde upp till förväntningarna och tidigare löften.

Nu framgår att Steam för ett undantag från sin regel när det kommer till återköp av spel för No Man's Sky. Tidigare har det krävts att återköpet görs inom två veckor och att spelet inte har spelats mer än två timmar, men för No Man's Sky går alltså detta att göra oavsett hur mycket tid användaren spenderat i spelet.

Som med andra spel på plattformen görs dock en bedömning från fall till fall, och många användare har nekats med andra lyckats med sina återköp. Det är inte heller endast Steam som gör detta, även användare som köpt digitala versioner av spelet från Amazon samt från Playstation Network till Playstation 4 rapporterar om att de fått pengarna tillbaka.

Uppdatering 10:00: Speltjänsten Steam har nu lagt till ytterligare information om återköp av No Man's Sky och tydliggör att vanliga återköpsregler gäller. Hello Games-titeln är därmed inget undantag och speltid över två timmar kommer inte att godkännas.