AMD har nyligen släppt sitt senaste grafikkort Radeon RX 480, det första som är baserat på företagets nya Polaris-arkitektur. I samband med lanseringen av det nya grafikkortet, som har utvärderats i SweClockers testlabb, passar AMD även på att släppa en ny drivrutin. Det handlar om version 16.6.2 av deras Radeon Software Crimson Edition som introducerar en rad nya funktioner.

Den största nyheten med drivrutinen är att den lägger till stöd för just Radeon RX 480. Förutom detta kommer den även med en ny funktion AMD kallar för WattMan, ett verktyg som riktar sig mot användare som vill överklocka sina grafikkort. WattMan ger användarna stor möjlighet att finjustera sådant som fläkthastighet, minneshastighet och maximal temperatur.

När det kommer till spel har det lagts till en ny Crossfire-profil för World of Tanks och ett flertal buggar som uppstod när Crossfire var aktiverat har rättats till, bland annat i The Witcher 3 och Star Wars: Battlefront.

Radeon Software Crimson Edition 16.6.2 finns att ladda ned från AMD:s officiella webbplats. Mjukvaran har stöd för Windows 7 eller senare i 32 och 64 bitar.