Test: Hitman

Egenskap

Värde

Titel

Hitman

Utvecklare

IO Interactive

Genre

Actionäventyr

DirectX-version

11, 12

Lanseringsdatum

2016-03-11

Systemkrav

  • Intel Core i5-2500K, AMD Phenom II X4 940 eller motsv.

  • AMD Radeon HD 7870, Nvidia Geforce GTX 660

  • 8 GB RAM

Testinställningar

Fördefinerade Ultra (upplösning varierar)

Danska IO Interactives lönnmördare Agent 47 dök under året upp i sitt sjätte spel, som kort och gott gick under namnet Hitman. Den senaste upplagan tar vid efter händelserna i Hitman: Absolution och levereras i episodform, där varje nivå är avsevärt större än de som tidigare upplevts i föregångarna.

Hitman har varit något av en reklampelare för Microsofts grafikgränssnitt DirectX 12, men en minst sagt problematisk implementation av detta gör att vi istället fokuserar på det betydligt jämnare DirectX 11-läget. Då spelet har ett inbyggt prestandatest väljer vi att använda oss av en sektion av detta för mätningarna.

AMD-kort är mycket starka i Hitman, vilket låter Radeon RX 480 kliva upp i tabellen. Modellen landar på i snitt 65 fps, en bra bit över Nvidia Geforce GTX 980 och på i samma liga som Radeon R9 290X samt Radeon R9 390.

Placeringarna en smula när antalet pixlar ökar. Radeon RX 480 ligger fortsatt före Geforce GTX 980, men både R9 290X och R9 390 kliver om i tabellen.

Resultatet står sig till 4K UHD. Radeon RX 480 placerar sig åter bekvämt före GTX 980, med R9 290X och framför allt R9 390 en bit över.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

Renderingstiderna från Hitman visar en förhållandevis jämn kurva med ett antal tuffa spikar. Subjektivt flyter dock sekvensen bra, där hacken till synes maskeras senare i renderingsprocessen.