Microsofts webbläsare Edge introducerades i och med lanseringen av Windows 10. En viktig del av webbläsaren har för Microsoft varit att den ska vara energieffektiv och inte dra mycket ström. Detta är något de anses ha lyckats med, i alla fall enligt bolagets egna tester där Edge slår både Google Chrome och Mozilla Firefox.

Testerna som gjort är utförde av Microsoft och bland annat testas batteritid genom att strömma video på fyra identiska Surface Book-datorer. Resultaten visar att Edge ger 17–70 procent längre drifttid än de övriga webbläsarna, vilket bland annat innebär tre timmar längre batteritid än Google Chrome.

För att mäta strömförbrukning användes de olika webbläsarna för att besöka populära sidor såsom Facebook, Google, Youtube och Wikipedia. Även i detta test presterade Edge bäst, med lägre resultat än både Firefox och Chrome.

Microsoft meddelar även att utveckling av Edge är ett stort fokus framöver och lovar många nya förbättringar, både när det kommer till prestanda och design, i och med Anniversary Update som släpps till Windows 10 i juli.