Årets Computex var fullpackat med partnertillverkarnas egna varianter av Nvidias senaste Geforce GTX 1080 och GTX 1070, men också Intel Broadwell-E. Näst på tur står AMD med Radeon 400-serien och arkitekturen Polaris, som senare under året ska följas upp av ytterligare nya processorer.

Nu ser det dock ut som att det blir ändring på den saken. Enligt branschtidningen Digitimes dröjer både AMD och Intel med sina nästkommande processorer till januari 2017, vilket samtidigt ska innebära att de väntas konkurrera om rampljuset på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas.

Ursprungligen var tanken att Intel skulle lansera Kaby Lake under tredje kvartalet 2016, medan AMD:s helt nya arkitektur Zen i processorfamiljen Summit Ridge skulle dyka upp senare under det fjärde kvartalet. Båda kommer tillverkas på 14 nanometer, där Intel har egna fabriker och AMD ska använda Globalfoundries som tillverkare och leverantör av kretsar.

Förseningen från båda parter ska bero på att försäljningen av dagens processorer gått sämre än väntat, vilket från Intels sida betyder att det finns stora lager av såväl Haswell- som Skylake-processorer.